top of page

Τα Χρώματα των Ζωνών και η Σημασία τους


ΑΣΠΡΗ ΖΩΝΗ: Η άσπρη ζώνη συμβολίζει την αγνότητα , την καθαρότητα. Το σπόρο του TAEKWON-DOπου μόλις φυτέψαμε.

ΚΙΤΡΙΝΗ ΖΩΝΗ: Η Κίτρινη ζώνη συμβολίζει τον ήλιο. Τον δυνατό ήλιο .Τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται. Υπάρχει μια κατάσταση ουδέτερη.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ: Η πράσινη ζώνη συμβολίζει την αρχή της ζωής για το σπόρο που φυτέψαμε. Το δέντρο του TAEKWON-DO άρχισε να μεγαλώνει.

ΜΠΛΕ ΖΩΝΗ: Η μπλέ ζώνη συμβολίζει το νερό και τον ουρανό που έρχονται πλέον να δώσουν τροφή και όλα τα αναγκαία συστατικά που χρειάζεται το δέντρο μας για να δυναμώσει και να γίνει γερό και δυνατό.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ: Η κόκκινη ζώνη συμβολίζει τον κίνδυνο, την φωτιά, η οποία απειλεί να κάψει τα πάντα. Ότι προσπάθεια κάναμε μέχρι τώρα απειλεί να την καταστρέψει. Άρα αυτή είναι μια περίοδος στη ζωή του μαθητή του TAEKWON-DO κατά την οποία πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός. Γιατί έχει αρκετές γνώσεις και δύναμη , τις οποίες όμως να μην ξέρει πώς να χειριστεί σωστά.

ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ: Η μαύρη ζώνη συμβολίζει την δύναμη , το σεβασμό και την σοφία. Το μαύρο χρώμα είναι το πιο δυνατό από όλα τα χρώματα. Κανένα άλλο χρώμα δεν μπορεί να το αλλοιώσει ή να το αλλάξει. Ο κάτοχος της μαύρης ζώνης κατέχει πλέον την γνώση σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και μπορεί με ασφάλεια αυτά τα οποία έχει διδαχτεί να τα εφαρμόσει και να τα διδάξει με ασφάλεια. Το TAEKWON-DOόμως δεν σταματά εδώ. Αντιθέτως τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να γευτεί και να απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του γιατί όπως είπαμε και προηγουμένως τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται την εφαρμογή των περισσοτέρων κινήσεων. Και αν αναλογιστούμε ότι αρχικά ξεκινήσαμε με το να φυτέψουμε το σπόρο του TAEKWON-DO και να τον βοηθούμε και να παρακολουθούμε να μεγαλώνει , πλέον τώρα μπορούμε να πούμε ότι το δέντρο μας μεγάλωσε , έχει γερές ρίζες , δυνάμωσε και πλέον μπορούμε να κάτσουμε στην σκιά του να ξεκουραστούμε και να αναλογιστούμε τα όσα περάσαμε , και την προσπάθεια που καταλάβαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ ατενίζοντας τις ημέρες που θα έρθουν. Εξάλλου και στο πίσω μέρος του DO-BOK , μας ο τρόπος που είναι τυπωμένο το TAEKWON-DO, συμβολίζει το δέντρο του TAEKWON-DO.


bottom of page